TRAFIKK: Det er nemlig duket for tidenes første utgave av Nordlo Sentrumsløpet. Et 10 km langt gateløp i Haugesund sentrum. En løype på 5 km skal løpes to ganger.

Den starter på Rådhusplassen, går nordover gjennom Haraldsgata til Byparken, der løperne vender nesen sørover gjennom Strandgata, ned på Indre kai og sørover Salhusvegen til Karmsund videregående skole – og nordover igjen mot sentrum.

Torsdag var det påmeldt over 500 løpere.

Parkering forbudt

Løpsleder Haakon Vaaga i Haugesund Triatlonklubb forteller til Haugesunds Avis at gatene det skal løpes i stenges fra klokken 10.00 til 15.00 lørdag.

– Men det vil være muligheter med lett trafikk å passere gjennom fram til klokken 11.30 i de travleste gatene, som for eksempel Salhusvegen. De fleste gatene ellers vil være stengt og framkommeligheten redusert i forbindelse med klargjøringen av løypa. Vi åpner veiene igjen når siste deltaker har passert, sier Vaaga.

Han presiserer at det vil være mulig å komme seg over med bil til både Risøy og Hasseløy, med dirigering.

Gatene som stenges er Salhusvegen fra sentrum og sør til Salhusvegen Hjemmebakeri, Haraldsgata og Strandgata. I tillegg vil alle gatene rundt Byparken være stengt.

I de samme gatene og strekningene er det heller ikke tillatt å parkere mellom 10 og 15 lørdag.

– Haugesund Parkering har lagt ut nyttig informasjon om parkeringsforholdene lørdag på sin egen Facebook-side, sier Vaaga.

Ingen busser i sentrum

Også busspassasjerene blir påvirket.

– Alle rutene som normalt kjører i Haugesund sentrum, vil i stedet kjøre langs Karmsundgata mellom 10 og 15 lørdag. Kolumbus informerer om dette på alle sine informasjonsflater, forteller Per Ivar Aase i Kolumbus.

Haakon Vaaga forteller at arrangøren samarbeider med om veisikkerheten og trafikkdirigering.

– Vi har også god dialog med alle instanser; politiet, brannvesen, kommune, fylkeskommune og vegvesen, sier han.