Denne helga åpner vi nye Edda 7 for publikum. Det er så stas! Jeg er så glad! Film er – som dere vet – best på kino. Og film er enda bedre i en kinosal med god arkitektur, gjennomtenkt prosjektering, solid håndverk, vegger og tak med god demping, behagelig ventilasjon og temperatur, et amfi med gode siktlinjer og komfortable stoler – og ypperste kvalitet på lyd og bilde.

Men før vi kommer så langt har et knippe hoder diskutert seg fram til en visjon, formulert sakspapirer til administrasjon og bystyre, og ganske mange har blitt enige om at, jo, dette ønsker vi for folkene i byen vi bor i. Noen holder orden på økonomi og anbud, andre kvalitets-sikrer framdrift, HMS og kunstnerisk utsmykning.

Noe av det kjekkeste med å få være med på den prosessen det har vært å bygge nye Edda kino, er å se kompetente og engasjerte fagfolk briljere innenfor akkurat den nisjen som er deres felt. Det aller kjekkeste er likevel å se hvor bra resultatet kan bli når alle disse samarbeider og utfyller hverandre på eksemplarisk vis.

Jeg er ydmyk og takknemlig for at vi har fått lov til å oppgradere kinoen her i byen. Vi er ennå ikke helt i mål, men jeg er allerede kry og begeistret over det jeg ser kommer til å bli resultatet.

Og det gleder meg stort å vite at enkeltinnsatsen til hver og en som har vært involvert i prosjektet og hver krone som er brukt, vil bidra til hverdagsmagi for så godt som alle som bor i byen vår.

Kino er det kulturtilbudet utenfor hjemmet som brukes av flest, og vi som jobber på Edda kino skal gjøre vårt beste for å fylle de rommene vi har fått bygge og oppgradere med gode opplevelser for unger og voksne – enten de kommer for å bli underholdt, inspirert eller opplyst, for å le, grine, bli skremt eller berørt. Det er deres kino, vår kino. Vi som syns film er best sammen – i en knallgod kinosal.